9 Ağustos 2014 Cumartesi

Saf Anaarı kabul ettirme-2 Yaz sezonunun son paylaşımı

Suni oğulumuzu 5 çerçevelik Ruşete silkeledik. Normal şartlarda anaarının kek kısmını ertesi gün açıyorum ama vaktim olmadığı için hemen açmam gerekti. Bu tarz ana kabul ettirmede kovana sadece ham petek verilir. Arıları besleyecek kimse olmadığından kenarlara ballı çerçeve verdim. Kabul edilmesede sorun değil, suni tohumlanmış Anaarılar var elimde nasıl olsa. Ama genel durumu görebilmek açısından, kesilmezse iyi olur.
Hayırlısı:)

8 Ağustos 2014 Cuma

Saf anaarı kabul ettirme


Merhaba,
Satışa sunduğumuz Saf Karniyol Anaarılar adreslerine ulaştılar. Geriye 6 Ana kaldı onlarda inşallah yerlerine varacaklar. Saf Ana garantili şekilde nasıl kabul ettirilir? 

O kadar para vermişiz, yada bir arıcı dostumuz hediye etmiş, anayı riske etmeden en garantili yöntem nedir? Kunstschwarm yani Suni oğul başka bir deyimle silkeleme oğul. 

Bu yöntemle anaarı kabulü %99 civarındadır. Bir değişik versiyonu daha var ki onda %100dür. Gelecek sene onuda bir video ile paylaşırım inşallah. 
Kullanacağınız Kutu yada Ruşetin havalandırması çok iyi olmalı. Mümkünse taban tamamen açık olursa daha iyi olur. Yanılmıyorsam toplam 4 yada 5 kovandan arı silkeledim, maske ve körük kullanmadım. Selekte çalışmalarında Arıların sakinliği maske giymemekle değil, körük kullanmamakla ölçülür.

Bu sene arıları tek katlı kışlatmak istediğimden dolayı (en azından bölmeleri), arka sırada olan kovanlardan aldım arıları. Bu nedenle hem kovanları biraz rahatlatmak hem izine gideceğimden dolayı arı nüfusunu biraz düşürmek için arka sıradaki kovanlardan arı silkeledim.

 Bu hesapta olmayan izin işi nereden çıktı?:) Bu sene arılardan dolayı aileme fazla vakit ayıramadım, arı ile yattım arı ile kalktım. Son zamanlarda sadece arı ile değil birde arıcılarla uğraşmak zorunda kalınca kendimde biraz yıprandığımı farkettim. Ailece güzel bir tatili hakettik.
Benim yanımda olan yada olmayan, anlaştığım yada anlaşamadığım, arılar yüzünden tartıştığım, istisnasız herkese hakkımı helal ettim! Kısmetse bir kaç güne yola çıkacağız.
Herkezden kendim ve ailem adına dua istirham ediyorum.
Allah'a emanet olun