21 Temmuz 2014 Pazartesi

Anaarı Üreticisi Andreas Berninger

Bavyera eyaleti Anaarı Islahcılarından Andreas Berningerin benim
için ürettiği anaarıları nasıl kafeslediğini anlatan videosu. Kendisi Karniyol AGT üretiminde olup Varoaya karşı en dirençli arıyı üretmişti 2013 senesinde.
Bu anaarı alana hayırlı olsun;)



Bu benim yeni Youtube sayfam

11 yorum:

  1. Gökhan kardeşim bu videoları defalarca izledim. Oldukçada faydalandım. Ancak hani Türkçe bir video izlesek, tanıdık olsada mai atıp şurada ne yaptın neden böyle yaptın diye danışabilsek. ahh ah yok abi. Bizim ülkede herkes laf canbazı. Suni tohumlama yapıyoruz diyen o kadar çok kuruluş var ama bir tane video yok:(( neden yok ben şuna inanır oldum artık ki yapılmıyor, yapamıyorlar. Bizede yabancıların anlamadığımız bir dilde yaptıkları video paylaşımlarını izlemek kalıyor. Rahmetli babam bu ülkeyi okumuş tayfası bu hale getirdi derdi. Neden dediğimde ise onlar okumuş, yasaları yönetmelikleri biliyorlar sahtekarlığı nasıl yaparsalar ceza almayacaklarını da biliyorlar derdi:)) doğru söylüyormuş bak ülkedeki ana arı suni tohumlama yönetmeliğine.. Bak bu konuda ruhsatlı çalışan hatta resmi kurluşların tek bir bilgilendirici videolarının olmamasına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhteşem Abi Selamlar,
      Maalesef bilgisayarım bozulduktan sonra yenisini almadım, zaten koyacak yerimde yok:) Aylardır Telefon ve Tabletle işi idare ediyorum. Onun icin daha tam el atamadım bu internet işine. Türkiye'de Anaarı üreticileri ile tanıştım, tanıştırıldım. Adamlar senede 20bin anaarı üretiyor! Adamlar internette yok, hakiki arıcı bunlar. Ama bazı seyleri paylaşmakta gerekli:
      - Sadece para kazanma fikri olmadan
      -Şöhret peşinde koşmadan
      -Insanlara tepeden bakmadan
      -Kardeşim deyip sonra satmadan
      Bir bilgisayar almak şart oldu, suni tohumlama videosu çekmedim, sadece Arif abiye gönderdiğim 15 saniyelik bir videom var. Bu hafta 2 tohumlama daha yapacağım ama erkekler sperm verir mi bilmiyorum. Çünkü erkekleri beslemeyi 2 haftadır bıraktılar. 1 kanül sperm var elimde, yaklaşık 18 gün oldu çekeli, Herr Raichın gösterdiği sekilde saklamaya çalıştım, bakalım işe yarayacak mi?
      Babanıza Allah rahmet eylesin, mekanını cennet etsin. Eskiler her şeyin doğrusunu söylemiş.
      Selamlar Saygılar

      Sil
  2. Gökhan bey selamlar.
    Ellerine sağlık you tubeden daha önce simon hummelin buna benzer birkaç videosunu görmüş fakat dil bilmediğimden tam olarak ne anlattığını anlayamamıştım.Hatta okuldaki almanca öğretmenine tercüme etmesini istemiştim.:))
    Çok sağol ki bu açığı her halde kapatacaksın.
    Hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özcan Bey selamlar,
      Youtube işini zamanla daha iyi hale getireceğim Allah'ın izniyle. Simon Hummel arıcılığa gönül vermiş birisi, ve yeni arıcıları bilgilendirmek için cok vakit harcıyor. Allah hidayet nasip etsin. Âmin
      Selamlar

      Sil
  3. Muhtesem abi cok haklisiniz

    YanıtlaSil

  4. merhaba gökhan,
    andreas ı da görmüş tanımış olduk böylece:)
    bana gelende agt ama diğer muhtemel değerleride harika.
    işallah ürettiklerimizle de o değerlere yaklaşıcaz.
    bu hafta transferi yapıyorum. haber ederim.
    kendine iyi bak. görüsürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Okay,
      Hala yapmadın mi transferi?:)
      Bal hasadı resimlerini gördüm, o ne makina öyle? Tek kelime ile harika! Aynen devam kardeşim, hasadınız hayırlı olsun. Allah yüzünü hep güldürsün:)
      Selamlar

      Sil
  5. S.a Gökhan,
    Andreas ın Videolarını izledim gayet güzel ve ilginç videolar paylaşıyor,
    hasat sonu teşvik şuruplama videon güzel olmuş, kış arılarının oluşumunu sağlamak için bu uygulama şart ve yeni kanalın hayırlı uğurlu olsun.

    Kolay gelsin, selamlar.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam,
      Andreas icinde kötülük olmayan samimi bir arıcı. Adamlarda Allah korkusu yok ama iş disiplini var. Onun icin kendisine güvenirim.
      Selamlar

      Sil
  6. Zülfü kardeşime yakışır en kalitelisi

    YanıtlaSil