27 Temmuz 2014 Pazar

Formik Asit Uygulamaları





Merhabalar,

Okullar tatil oldu, belki Türkiye'ye izine gidebilirim. Onun icin Varoa mücadelesine bir an önce başladım. Almanya'da en sık kullanılan ilaçlar Organik Asitler ve Thymol yani kekik içerikli ilaçlar. Ben sadece Organik Asitleri kullanıyorum ama bu sene Api Life Var kullansam olacaktı. Çünkü kekik içerikli ilaçlarda çok erken mücadeleye başlamak gerekiyor. Bu tür ilaçlar kovanlarda 6 hafta kalırsa başarılı oluyor. 
Liebig Dispenser
Üstten Mutfak bezi metodu, sadece %60lık kullanınız. Formik asidi önceden derin dondurucuda tutunuz. Hemen buharlaşmasını böylelikle önleyeceksiniz. 
Alttan Mutfak bezi metodu, %85lik asit kullanabilirsiniz

Suni tohumlama 69 numaranın kanadı kesildi
Kutusunda şimdilik mutlu, birde yumurta atarsa bende mutlu olacağım. Bayramın 2-3. günü atar diye umud ediyorum.
Bu bir başka yapay tohumlama çalısmam, Herr Kuenzler ile beraber yaptık. Anayı değiştirmeye çalışıyorlar, erkek peteğine bile yumurta basmış. Kafaya koymuşlar:) Tamamen kendi yavruları çıktıktan sonra gene değiştirmeye çalışırlarsa, biz bir hata yaptık demektir. Yavru alanı mükemmel, cok iyi yumurta atıyor. Ama bizim göremediğimiz hissedemediğimiz seyleri arılar görüyor, hissediyor. 


Bahçeye deneme amaçlı Ayçiçeği ekmiştim. Maşallah güzel geliştiler. Seneye arılığın bir bölümü icin düşünebilirim. 
Zarftaki anaarı Bavyera Eyaletinin bir sehrinin Arıcılar Birliği Başkanı Frau Puntigam'a gönderildi. Kendisi ile Forum üzeri tanışmıştık, oğuldan cok şikayetçi. Bu sene benden 3 tane F1 aldı, seneye memnun kalırlarsa birlik olarak bizden alacaklar inşallah. 

Bu arada F1 demişken, yeni şeyler öğreniyorum. Mesela Saf Anaarıdan üretilen anaarıya F1 denmediğini, F1 olarak satmanın yasak olduğunu, kimlik kartı sarı olan analardan üretilen anaların F1 olarak satışının Almanyada yasak olduğunu vs.  Bunları yaklaşık 2 sene sonra alacak olduğum  Saf Anaarı Üreticisi Belgemi hakettikten sonra videolarla anlatacağım. 
Herkese Hayırlı Bayramlar

9 yorum:

  1. Selamlar Gökhan
    Yine basarili bir paylasim olmuş . F1 olması için sertifikalı mi olması gerekiyormus?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar İzzet Abi,
      Bize göre F1 olan Alman Kanunlarına göre F1 olmuyor. F1lerin Lisanslı (Gekört) Anadan üretilmesi gerekiyor. 49 taneye kadar saf anadan üretime izin var, 50den sonrası Lisanslı anadan olmak zorunda. Kimlik kartı Mavi ya da Gri olanlar hakiki Damızlığı olanlar. Yani saf anaarı Damızlık olmuyor. Gekört anadan üretmez ise bir üretici elinden üretim belgesi alınıyor. Bunlar ezber bozan bilgiler, ileride daha detaylı paylaşırım belki.
      Selamlar

      Sil
  2. Formik asit anlatımın kusursuz olmuş tebrikler . Tabiki insan hayatı ve sağlığı çok önemli alınan önlemlerde çok iyi ama bir tek maske eksik.f1 olayı aslında doğru bence ama üreteceğin anaç gekört olmalı saf demek damızlık demek değil dolayısıyla Almanya'da f1 olması için ananın damızlık şartlarına uygun olması lazım kanaatindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arif Abi buradaki F1 kriterleri farklı imiş. Türkiye'de şartlar bu kadar. Ama genede saf anadan üretildiği için bizim için tabiki F1 değerinde. Ama senin ürettiklerin Alman Kanunlarına uygun F1 oluyor, çünkü ürettiğin Anaarı gekört, yani Lisanslı;) Şu anda benim bildiğim sadece sende var, ama seneye tek değilsin haberin ola:)
      Selamlar

      Sil
  3. Sayın Gökhan Bey
    Selamün aleyküm
    Çok güzel resimler yayınlamışsınız. İnsanın sürekli seyredesi geliyor.
    Saf hatlardan, f1'ler den bahsederken biz de bir şeyler öğrenerek kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu yönüyle minnettarım. Çok teşekkür ediyorum.

    Almanya'da saf ana arı üreticisi olabilmek için iki yıl beklemenin nedenini çözemedim.

    Ayrıca; Sayın Akif beyin göndermiş olduğu ana çok hızlı çalışıyor. Şu anda on çıtaya ulaştı. Başta gelişimini hızlandırmak için besleme yapmıştım. Bu nedenle bal almayacağım. Fakat kovan blokeye gidiyor. Önlemek için kapalı yavrulu çıtalardan diğer kovanlara ayırıyorum. Bir de şöyle düşündüm; Acaba kat koyup iki katlı mı kışlatsam diye? Siz nasıl düşünürsünüz.
    Çevremde iki katlı kovan kışlatılmaz düşüncesi hakim.

    Allah (CC) ramazan bayramınızı siz ve tüm sevdiklerinize mübarek kısın.
    Hayırlara berekete, muhabbete vesile olması dileklerimle...
    Selam, saygı ve muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhittin Hocam Aleyküm Selam, beğendiğinize sevindim. Arif Abinin arılar bu sene harika iş çıkardılar, darısı seneye sizin başınıza inşaallah.
      Saf Anaarı üreticisi ve Anaarı üreticisi 2 farklı şey. Anaarı üreticisi Lisanslı anayı satın alıp üretirken, Saf Anaarı üreticisi kendi ürettiği Anaya lisans alıyor. Anaarının Lisansı alabilmesi 2 sene teste tutulduktan sonra oluyor. 15 tane Saf anaarıyı teste gönderiyoruz, ve bunlardan sadece bir kaçı Lisans alabiliyor, tabi o da olursa:)
      Dualarınızı bekliyorum
      Selamlar

      Sil
  4. bu güzel video için teşekkürler arkadaşım.
    videoların devamını bekliyoruz işallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okay Kardeşim fırsat buldukça videolara devam edeceğim inşallah:)
      Selamlar

      Sil
  5. Daha neler ogrenecegiz bakalim..

    YanıtlaSil