31 Temmuz 2015 Cuma

2016 için Saf Karniyol Üretimi

Merhabalar,
Yorucu fakat bir o kadar da güzel ve tecrübe dolu bir sezonu daha geride bıraktık. 

Aslında bir tatili haketmemize rağmen arıları bırakıp gitmemiz pek mümkün görünmüyor. Malum Damızlık Adayları ve Varoa mücadelesi var. 2015 sezonunu kısaca özetlemek gerekirse, bahar balı diğer yıllara göre biraz daha az, buna karşılık yaz balı oldukça iyiydi. 30 Mayısa kadar meyve çiçeklerinden alınan bala 'Bahar Balı' 15 temmuza kadar Akasya, Ihlamur, Kestane ve Kır Çiçeklerinden alınan bala 'Yaz balı' Eylül ortasına kadar Orman ve Pürenden alınan bala ise 'Geç dönem Balı' diyoruz. 

Kutuları toplama vakti geldi. 


Yağmadan dolayı uzun zamandır kapak açmak mümkün olmadı. Mayıs sonundan beri yumurtada olan analar vardı. Kutular dar geldiği için ana arılar larvalı gözlere bile yumurta atıyorlar. Saim Beye nasip olan 77 numaranın yumurta faaliyeti. Yavrular çıktı ana tekrar yumurta attı, hemde üst üste


Kendisine bir kaç değişik hattan üretmeye çalıştık. Anaların diğer analar gibi sağ salim ulaşmasını görmek mutlu etti beni


Şunu yazmadan geçemeyeceğim, bu yıl toplam ana arı kaybımız % hesabı ile %1 yani hiç bir şey. Damızlıklarda ise sadece 1 ana ölmüş, o da Çorlu'ya gitmişti. Orduya, Kayseri'ye, Rize'ye bile canlı giden anaların 1,5 saatlik yol olan Çorlu'da ölmesi oldukça rahatsız etti beni. Ulaşımdan ve kestirmeden kaynaklanan kayıplarda sorumluluk almamama rağmen seneye kendisine 1 adet anayı telafi edeceğim.

Gelecek sene ana arılar video ile kayıt altına alınacak. Bu sayede elimde ana arının yumurta attığına dair delil olacak.  Her sene tecrübe kazanarak yoluma devam ediyorum. 2015 sezonunda F1 üretiminde beni yanlız bırakmayan Mehmet Yüksel'e teşekkür ediyorum. Her ne kadar ana üretimi basit gibi görünsede, nafakasını başka bir işten sağlayan birisi için oldukça meşakkatli bir iş ana üretimi. Kendi işine konsantre olmak istediğini söyledi. Allah yolunu açık etsin...



2016da sadece Damızlık üretimine konsantre olup 15 Temmuz'a kadar kendi siparişlerimi bitirmem gerekiyor. Temmuz sonunu ve Ağustos'un ilk 2 Haftasını Damızlık Üreticileri Birliği üzerinden aldığım siparişlere ayırmak durumundayım. Bu analar Polonya ve Finlandiya için üretilecek suni tohumlama olup geleceğim açısından önemli. Her ne kadar Polonya'ya hayır desemde Ekim ayına kadar karar vermem için müsade ettiler. 

Gelecek yıl 22 Mayıs'ta yapılacak olan Damızlık açık artırmasına Herr Raich'ın yerine davet edildim. Çok fazla değil, 10 tohumlama ile bile olsa o arenada boy göstermekte fayda var. Allah'ın izni ile önümüz açık, yaşımız müsait, güzel günler bizi bekliyor. 



2016 senesi için Saf Karniyollere bir yenisini daha ekledim. Çalışacağım B izole bölge devlet Tarafından tanınmış olup erkek hattı olarak gelecek sene benimde kullandığım  Almanya 2.si ana arının erkekleri kullanılacak. Bu Saf anaların fiyatları 80€ olup izole kuralları  Avusturya'da ki gibidir. 



Bir diğer izole bölge ise A izole olup gene devlet tarafından tanınmıştır ve devlet korumasındadır. A izolede çiftleşen analar 130€dur.

Bu yıl Tohumlamada gene verimliliği test edilmiş Lisanslı anaların erkeklerini kullanacağım, fiyat 170€ olacak. Ek olarak yüksek rakımlı bölgeler için Perna hattını entegre edeceğim. Bu hattan üretime bu yıl geç başladım, o yüzden sadece Rize, Kocaeli, Giresun, Kastamonu ve Erzurum'a nasip oldu. Erzurum'dan gelecek veriler çok önemli, Korkmaz Bey mesajı aldınız umarım:)

Bir diğer yeniliğim ise kanat indeksi ve kıl uzunluğu ölçülmüş, kışlaması, bahar gelişimi, oğul eğilimi, sakinliği ve bal verimi test edilmiş 1 senelik damızlık hizmetine başlamam. Bu analarda kontenjan çok az olup, sipariş veren kişiye göre vereceğim. Lisanslı ana teslimatı Temmuz sonunda yapılacak!


2016 sezonu için sipariş almaya başladım. Geçen sene Kapora sisteminde yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı, bu sene ücretin tamamını siparişle birlikte alıyorum. Ödeme sırasına göre 2016da damızlıkları göndereceğim. Bu sene üretime 500 adet kotası koydum. Her Şehire 6 adet ana arı düşer, bende böylece Türk arıcılığına bu seneki gorevimi yapmış olurum. 

Ana sipariş bloğu
www.safkarniyol.blogspot.com 

9 yorum:

  1. Başarının devamını dilerim.Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  2. Gökhan hocam bana ulaştırmış olduğun Perna hattı olan damızlığı koloniye kabul ettirdim. Tahminim bir kaç güne kadar yumurta atacağı yönünde. Erzurum da iyi performans sağlayacağını ümit ediyorum. Bir önceki bana ulaşmış olan damızlığın hem kendisinden hemde kızlarından bende kızlarını test eden diğer arkadaşlarda gayet memnun eminim Perna hattı olan karniyolun performansı çok daha iyi olacaktır. Başarılarının devamını diliyor. Tekrar teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Yolun açık olsun, ALLAH yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
  4. allah cc yar ve yardımcın olsun

    YanıtlaSil
  5. Rabbim yardımcin olsun

    YanıtlaSil
  6. Başarılarının devamını dilerim. Allah emeklerinizin karşılığını almayı nasip etsin inşallah. Özverili çalışmalarınız bizlere gurur verici . arıcılığı daha çok sevmemizi sağlıyor. Gokhan bey allah yardimciniz olsun

    YanıtlaSil
  7. Abi sana nasıl ulaşabilirim

    YanıtlaSil