31 Aralık 2016 Cumartesi

Almanya'da arı sahibi olma fırsatı

Merhabalar,
Tüm dostlarımın ve blog takipçilerimin  yeni yılını tebrik ederim. Umarım 2017 senesi ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olur.

1980li yıllar...
Yer Almanya...
O zamanlar Türkçe televizyon yok. 
Hatırladığım kadarı ile yabancı dillerde yayın yapan bir radyo vardı, akşamları yarım saat Türkçe yayın yapardı. Yabancı dilde yayın yaptığını nereden mi biliyorum? Bizim yayın başlamadan önce açardık radyoyu, beklerdik başında. İspanyolca anlatırdı da anlatırdı radyodaki kadın. Sonra Türkçe yayın başlardı. Memlekette neler olmuş dinlerdik. Yarım saatlik yayın çabuk biterdi. Hadi biz küçüktük, anlamazdık gurbetlikten, bilmezdik vatan hasreti nedir. Fakat büyüklerimiz öyle değildi. İlk gelenler çok sıkıntılar çekmişlerdi. Onlar seneler geçtiği halde hala alışamadılar buralara. ''E geri dönsünler'' demesi kolay, birde onlara sormak lazım. Evlatlar burada, torun torba burada... 

Küçükken okumayı çok severdim, babamın hediyesi olan Ömer Seyfettin'in kitaplarını kısa sürede bitirmiştim. Anlamadığım kelimeleri sorar öğrenirdim. Sağolsun babamda çok güzel izah ederdi. Babam her ne kadar uzun süre öğretmenlik yapamamış olsa da, tam bir eğitmen ve aynı zamanda da çok iyi bir pedagogdur. Torunları belki de bu yüzden dedelerini çok severler. 

Bir kaç senedir Türkiye'deler, Allah başımızdan eksik etmesin!  

1980li yılların sonlarına doğru Almanya Neu-İsenburg'daki Türkiye Gazetesi bürosuna ziyarete gitmiştik. Babam Gazeteye, ben ise Türkiye Çocuk Dergisine abone idim. Gazete sorumlusu Mehmet Oğuz Ağabey bana bir kitap hediye etmişti, Türk Sultanları Ansiklopedisi. O yıllarda Türkçe yayınlar kıymetli. Çünkü insanlarda memlekete olan hasret var, Milliyetçilik duyguları daha da yoğun. Şimdi uçak biletleri vs. daha uygun, canın istedi mi atla uçağa git. Ama işin unutulan bir tarafı var. Çocuklarımız...  Çocuklarımızın bir çoğu Türkçe biliyor, fakat yeterli derecede değil.  Türkçe okuyup yazmak büyük sorun oluşturuyor. Her eve Türkçe yazılı yayın girmeli!
Aksi takdirde ileride çok pişman oluruz. Okumanın en basit yolu günlük Gazete


Belki bir yazı dizisi, belki de Türk Milli takımının Dünya Kupası maçının detayları... Çocuklarımız ya da bize hitap eden bir şeyler illa ki olacaktır içeriğinde. Gelecek nesillerimizin kendi dilimizi konuşabilmesi için mutlaka Türkçe bir şeyler okutalım çocuklarımıza. Kendileri okuyacak yaşta değillerse, siz onlara akşamları 1 sayfa da olsa Türkçe kitap okuyun. 

Malum bloğum arıcılık bloğu, takipçilerim arıcılardan veya arıya merak duyanlardan oluşuyor. 
Almanya'da arıcılığa merak duyanları Arı sahibi yapmak ve aynı zamanda okumayı teşvik etmek için bir fırsat sunalım istedim



Arısı olupta sadece damızlık ihtiyacı olanlarda bu fırsattan istifade edebilirler


Türkiye gazetesine abone olun, sizde arıcılık dünyasına merhaba deyin. 


6 aylık abone olan herkese
40gram arı sütü ve 40€luk ek ödeme karşılığı 1 adet 2017 ana arılı bölme koloni (Ableger) veya 1 adet damızlık Ana arı
12 aylık abone olanlara 40gram arı sütü ve 3 adete kadar tanesi yine 40€dan olmak üzere bölme koloni veya damızlık ana arı veriyoruz. 
Kampanya 15 Şubat'a kadar geçerli olup, koloniler sınırlı sayıdadır. Koloni teslimatları Mayıs-Ağustos aylarında Frankfurt'ta yapılacak, damızlık ana arılar Almanya içerisinde istediğiniz adrese kargo ile canlı şekilde teslim edilecektir. Her türlü teknik destek, sezon boyunca, her haftasonu tarafımca verilecektir.
Abone olarak koloni sahibi veya Damızlık almak isteyenler adellal2010@gmail.com üzerinden bana ulaşabilirler.

Selam ve Muhabbetle 

6 yorum:

  1. Kardeşim seni canı gönülden kutluyorum valla helal olsun. Demekki dava millet davası olunca türkiye olsun almanya olsun herkes biyerlerden davasina sahip çıkıyor.herkes gücü yettiğince türkiye için türklük için türkce icin cabaliyor bu güzel hareketin için seni tekrar canıı gönülden kutluyorum.Allah senden razı olsun

    YanıtlaSil
  2. Kardesime bak helal olsun bee

    YanıtlaSil
  3. Sayın Gökhan Bey
    Selamün aleyküm
    Yazınız gerçekden çok güzel olmuş, elinize sağlık.
    Yaptığnız çalışma karınca kararınca niyetine...(Bir kova yoğurt hesabı)
    Mevlam (CC) muvaffak etsin bereketli kılsın.
    Selam, saygı ve muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam Hocam,
      Beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim.
      Selamlar

      Sil
  4. Ara da bir blogunuzu takip etmeye çalışıyorum. Daha çok videolarınızı izliyorum. Bu gün şöyle bir bloğunuza göz gezdirelim derken bu yazınız okudum. İyiki sizin gibi düşünen gurbetçilerimiz var. Hem çocuklara dilimizi öğretme mevzusu hem de insanları okumaya teşvik etmek ve vatanından haberdar etmek adına verdiğiniz teşvik çok hoşuma gitti. Allah sizden razı olsun...

    YanıtlaSil