5 Şubat 2014 Çarşamba

Bahara Hazırlık Başladı;)

Şubat ayına girdik, beklenenin aksine hava sıcaklığı  mevsim şartlarının üzerinde geçiyor. Ocak ayı gayet ılık geçtiğinden dolayı, kışın Şubat'ta geleceğini düşünmüştük. Her ne kadar geceleri soğuk olsada, sıfırın altına düşmüyor. Gündüzleri 5-8 derece arası geçmekte. Ocak ayında Arılarımız fındık püskülünden polen taşıyorlardı.

 Şu anda Söğüt ağacında tomurcuklar patlamış, püskül uçları çıkmış durumda. Arılarımıza erken Baharda en faydalı ağaç Söğüt.

Eğer Mart'ın ilk 15 gününü de atlatırsak, arılarımız sağ salim kurtuldu demektir. Peki şu anda yapmamız gereken ne var? Havalar çok soğumadığından dolayı arılar erken yavrulamaya başladı. Buda stokların erken bitmesine neden olabilir. Arada sırada kovanları elle yada kantarla tartmak işimizi kolaylaştıracaktır. Varoa gibi bir baş belasına arıyı kaptırmayıp, açlıktan öldürmek ağır olsa gerek! Mart ayından itibaren gereken kolonilere kekle besleme yapacağım. 
Bahar birden gelebileceği için çerçevelerimizi hampetek takabilecek şekilde hazır etmekte fayda var. Ben hazır çakılmış telli alıyorum. Ham peteği yapıştırmak kolay olduğu için, (ellerim kaşınsada:)) Mart sonuna kadar bekleyeceğim. Arıcılıkta kullandığımız bazı aletlerin temizliğini ve bakımını yapabiliriz. Benim körüğün içi zift dolmuştu, kapağı zor kapanıyor hatta önündeki delik bile kapanmak üzereydi. 

Bir kova su içerisine körüğümü koydum ve 5 gün beklettim. Körüğün arka kısmı kesinlikle suya girmeyecek, sökmekte fayda var. Daha sonra el demiriyle yumuşayan zifti temizledim.

Gıcır gıcır oldu, yedek körüğüm olmasına rağmen, bu körükle çalısmayı çok seviyorum. Nede olsa ilk göz ağrım;)


Türkiye Gazetesi Avrupa Baskısına kızımızın doğum ilanını vermişler. 

Emeği geçenlere, bizi düşünen abilerimize dua eder, dualarını bekleriz. 


4 yorum:

  1. Selamun aleyküm
    Maşaallah, Barekallah...
    Gözünüz aydın olsun der, Sümeyye Zeynep'e de Allah'tan, sıhhat, selamet, hayırlı ve bereketli uzun bir ömür dilerim...
    Selam, saygı ve muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam efendim, Allahü Teala razı olsun.

      Sil
  2. Selamun Aleyküm Gökhan kardeşim,
    Arıların durumu mevsim şartlarına göre hiç normal gitmediği kesin ama hayırlısı olur inşallah.
    Körüğün gıcır gıcır olmuş bravo iyi iş yapmışsın.
    Kızın Sümeyye Zeynep`e ve bütün Ailene Allah`ü Teala`dan sağlıklı,huzur dolu ömürler dilerim.

    Selamlar Saygılar.





    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam Mehmet Abi,
      Allah razı olsun. Bahara az kaldı inşallah, şöyle kovanları açıp çerçeve çekmeyi özledim ya:) Sanki kışı hasarsız atlattım gibi.
      Sağlıcakla kal

      Sil