19 Temmuz 2014 Cumartesi

Damızlık Karniyol Anaarılar

Bugün satışa sunulan 15 Karniyol Karaliçeden 8 kaldı. 
Bugün yola çıkanlar 


 Kimlik Kartları
Gene bugün postaya verilen arılar 
Gelecek ay kendi calışmalarım olan suni tohumlama Anaarılardan 1 tanesini açık artırma ile satışa sunacağım.
Ana kimlik No 
Erkeği kullanılan ana kimlik No
Tohumlama yaptığım arının ana ve babasından yola çıkarak yapılan hesaplamada ortaya çıkma olasılığı yüksek olan değerler
Ortalama %123

Açık artırmanın tarihi daha tam belli değil, çünkü anaarıların yavrularının büyük bir kısmının çıkmasını bekliyorum. 



8 yorum:

  1. Selamlar Gökhan

    Satılanların hepsi Türkiyeye mi gitti? Biz şimdi F1 leri kime satacağız? Mahvettin piyasamızı...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi herkes rızkını yer. Hem daha bu ne ki? Gelecek seneyi bekleyin;) Türkiye'ye dönüş işi ertelenecek gibi, çok güzel bir teklif aldım Arıcılar Birliğinden. Hayatta bir defa alınacak bir teklif.
      Sağlıcakla kal

      Sil
    2. Merak ettim şimdi. Neymiş bu teklif? Bize faydası olacak mı? Bozma piyasamızı...

      Sil
  2. merhaba gökhan,
    türkiye de ki "damızlık karniyola ulaşabilme sorununa" tamda merkezinden çözüm bulduğun için allah razı olsun.
    her arıcının saf anayla üretim imkanı olmalı ve artık arıcılarımızın da bu konuya bakışı doğru yönde gelişiyor.
    bu postaların da sahiplerine sorunsuz ulaşacağından eminim.
    açık arttırmada gönlüne göre olur işallah.
    yeni paylaşımlarını bekliyoruz. saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amacım bir nebzede olsa Almanya'daki sistemi Türkiye'ye taşımak. 10 kovanı olan herkesin arılığında 1 Damızlık olmalı. Daha az kovanı olanlara elinde Damızlığı olanlar larva Transferi imkanı sunmalı. Bak o zaman nasıl gelişiyor Türkiye arıcılığı;)
      Selamlar

      Sil
  3. Gökhan kardeşim anlaşılan bu damızlıklar Türkiye ye yollanmış hayırlı olsun. Alanlar iyi değerlendirir ve ülke arıcılığına katkıda bulunurlar. Benim en büyük sıkıntı yaşadığım konu google da "ana arı suni tohumlama" diye aratıyorum ülkemizde çekilmiş tek film var oda Ali Türk ben ve Sadri abimizin 2013 ve öncesi çektiğmiz videolar. Malum yeni yönetmelikde bu uygulamaya kıstlamalar geldi artık video çekilemiyor. Ancak sen Almanyada ayrıntılı ve açıklayıcı videolar çekerde yayınlarsan bu ülke arıcılığına bayağı hizmet olur kanısındayım. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  4. Gökhan bizi meraklandırdın nasıl bir teklif aldığını paylaşırmısın . Şu damızlık satış işi çok iyi oldu ama bazı bencil ve Yahudi ticareti zihniyetçilerin önüne taş koydun.amerika ambargosuna dikkat et.arıcılığa ilk başladığım senelerde çok değil 2sene önce damızlık istedim vermediler meğer damızlıkları satmıyorlarmış niye acaba!!!!şimdi bakıyorumdayok öyle yok böyle saçmalıyorlar aslında bunların kafasını koparacan ama hangi biriyle uğraşacağım bir tane var uğraşacağım oda bana laf sokmadı ondan sonra görüşeceğim.bizde racondur mevzunda hep haklı olacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arif Abi çok ağır bir yorum olmuş. Insanların hepsi bir değil. Hoş görmek lazım. Kimseyle takışmadan, çevrendeki arıcılarca sevilen ve sayılan, hatta sadece çevrende değil Türkiye'nin diğer bölgelerinde de seni sevip sayan arıcılar var. Ne mutlu sana ki, daha tanıştığım hic kimseden senin hakkında negatif bir yorum almadım. Sen boş ver Yahudi zihniyeti ile ticaret yapanları, aynen bu yolunda devam et.
      Allah'a emanet ol
      Selamlar

      Sil