31 Temmuz 2014 Perşembe

Suni tohumlanmış Karniyol Anaarı





22 Temmuz'da Bienenzuchtverein Alzenau'da tohumlamış olduğumuz 69 numara Anaarı 29 Temmuz'da yumurta atmaya başladı. Elimde tek ana olduğu için anaarıyı kafese almak zorunda kaldım. Çünkü riske atamazdım. Tek kurşunum vardı ve tam isabet:)



Suni tohumlama yapılan Anaarıları bir an önce almış olduğunuz kovana yada kutuya geri vermek durumundasınız. Tohumlamadan dolayı bu analar stresli oluyorlar ve çabuk bakıma ihtiyaçları var. 

Anaarıyı kafese koymak ayrıca stres oluşturuyor. Eğer sperm fazla gelirse veya taşma olursa arılar tarafından bir an önce temizleniyor. Bir tıkanıklık olursa anaarının arka kısmı ballı suya daldırılıp çıkarılıyor ve arılar tarafından gene temizleniyor. Ama her işte bir hayır vardır, kutu yaklaşık 25 gündür anasız olduğu için bir çerçeve yavru vermiştim. Ana yaklaşık 3 gün kafeste kaldı, meğerse ana memesi varmış. Belki anayı kafeste değilde bir mendil icinde kutuya verseydim keseceklerdi.

Bu çalısmada Herr Raich'ın tavsiyesine uyarak 7 günlük anaya 7mm sperm verdim. Ana 7. Gün yumurta atmaya başladı. Bakalım bu sperm anaya ne kadar yetecek? Herr Raich'a göre mukus karışmadı ise en az 3 yıl yeterli. Kendisinde 2010 senesinden suni tohumlanmış Lisanslı Anaarı var. Kendi tecrübelerimizi kendimiz yapacağız ama bu işin ilmini bilenleride yabana atmayacağız:)
Bakın büyük harflerle yazıyorum!
BİZİM HEDEFİMİZ AVUSTURYADAN ALMANYADAN 70-80€YA SAF ANA ALIP ONDAN ONA TOHUMLAMA YAPIP ARI PAZARLAMAK DEĞİL! HEDEF KENDİ KARNİYOL HATTIMIZI OLUŞTURUP 15 SENE DIŞARIDAN HİÇ SAF ANA ALMAMAK VE BU HATTI KORUMAK! ALMANYADA DİREK BAŞA OYNAMAK! HEDEF HERKESE DAMIZLIK;)


21 yorum:

  1. HARİKA.! büyük harflerle yazıyorum:
    GURUR DUYUYORUZ:)

    YanıtlaSil
  2. Selamlar Gökhan
    Ben bu ananin çok isler yapacagina inanıyorum. Yerinde olsam bu ariyi bala calistirip olayi en üst seviyeye tasirim. Cektigin sperm gördüğüm en temiz çalışmalardan biriydi. O videoyu izlerken daha sperm toplamandan olaya hakim olduğunu anlamistim. Bu iste onun acik kardeşim. Allahta yardimcin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Abi:)
      69un ilk yavruları çıktıktan sonra kovana vereceğim, ama belki izine gitme durumu var. Daha önce güçlü kovana verirsem kesebilirler. Bölüp versem besleme için vakit kalmadı. Önemli değil, elimde suni tohumlanmış var nasıl olsa. İlk 4 tohumlamayı saymazsak başarı oranım %100;)
      Selamlar

      Sil
  3. Sayın Gökhan Bey
    Selamün aleyküm
    Maşallah, hedef çok güzel.
    Olmaz diye bir şey yok. Olacak hem de en güzeli.
    Allah yardımcın olsun. Bu çalışmada destek olan, yolunu açan, dua eden, candan dostlarınızın artması duası ile...
    Özellikle büyük harflerle yazılı metin çok hoşuma gitti. Son cümle bir harika...
    İşte bu cümlenin ruhu Gökhan kardeşimi muvaffak kılar...
    Çok sevindim...
    Selam, saygı ve muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam Hocam,
      Kusura bakmayın bayramda arayamadım:( Biraz sorunlar vardı, koşturdum durdum.
      Ben hacca giden karınca misali niyetimi güzel ettim, amel önemli. Almanya'da 317 saf anaarı üreticisi var, ben 318 olacağım inşallah:)
      Dua müminin silahı, duaya devam;)
      Selamlar Saygılar

      Sil
  4. S.a Gökhan kardeşim,
    Suni tohumlanmış ana arının yumurta atmasına sevindim, kendi hatlarını çıkarman
    konusunda, hedeflerinin gerçekleşmesi dileklerimle, çalışmalarında başarılar dilerim.
    Carnica hatlarında benim beğendiğim özellikler belli, bahar aylarında çabuk gelişen,
    kuvvetli, çalışkan, çok bal yapan arı ile çalışmasını severim.

    Kolay gelsin,selamlar.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam abi,
      Mesaj alınmıştır, hiç şüphen olmasın, o arı ortaya çıkarılacak! Yaptıgım masraf çıksın, millet dua etsin yeter. Başarılı insan Ahirete bir seyler götürebilendir.
      Selamlar

      Sil
  5. Fotolardaki arilari inceledim uzun sure. Sari halka göremedim hic birinde. Karniyolde sari halka olmuyor mu? Daha önce gördüğümüz karniyollere pek benzemiyor bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karniyolda sarı halka yada turuncu halka olmaz zaten. Kanunen %5e kadar tolerans vardır fakat ben buna katılmıyorum. Madem saf olacak Lisanslı anadan üretilmeli ve gene Lisanslı anaarının F1lerinden tohumlama yapılmalı. Bizde hata olmaz, peki neden? Çünkü istediğim arıyı istediğim yere analiz ettirebilirim, elimde kapı gibi rapor olur. Ki şu anki arılarımın raporu var. Bazı şeyler öyle yazmakla olmuyor. Belgelerle konuşacaksın, koyacaksın ortaya. Bu kadar basit;)
      Selamlar

      Sil
  6. Oralardaki disipline ve imkanlara hayranim. Burada karniyol diyebilmen için sakin olması yeterli. Bir iki de müridin varsa işlem tamam. Şeyh uçmaz uçurulur hesabi.
    Buradaki karniyollere bakiyorum bir de Andreasin bal hasadina bakiyorum tek fark var o da gaz maskesi. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın abi, Andreasın sakinlik testi yaparken bir videosu var, körük kullanmadan hava soğukken yaptığı. Orada diyor ki: Bazı arıcılar basıyorlar dumanı basıyorlar dumanı, sonrada benim arım sakin:) Bal hasadı yapılırken bu kadar duman kullanıldığını duysalar bizi tefe koyarlar. Çünkü hasad yaparken çok az duman kullanılmalı, mümkünse hiç kullanmamalı. Bal kokuyu çeker, neticede bir gıda maddesi, insanlar bunu yiyecek. Çok dikkat edilmeli.

      Sil
  7. Çok doğru tespiti olmuş izzet beyin. Senelerce karniyol un sarı halkalarının olabileceği konusunda kendimi ikna etmeye çalışıyordum.Meğer iş kitaplarda yazdığı gibi siyah arıymış .Sen arkamızda olduğun sürece biz arıcıların sırtı yere gelmez evvelallah selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arif Abi arının kimlik kartı olması cok şey ifade etmez. Asıl Kraliçe'nin yani Damızlık Kraliçe'nin kimlik kartı olmaz, Körbericht'i (Lisans Raporu) olması lazım. Bu da fotokopi değil Orjinal olmalı. Sendeki gibi. Yavaş yavaş her şey yerine oturacak zamanla. Hani derler ya Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış. Benide uyanık arıcılar Damızlık Ana üreticisi yapacak. Ufkumu açtılar haberleri yok. Çok şey bildiğini zannetmek ne kadar kötü bir huy?! Oysa mütevazi olmak gibisi var mı? En beğendiğim sözlerden bir tanesi:
      Her şeyi bilmene gerek yok. Haddini bil yeter! Edep haddini bilmektir.
      Selamlar Saygılar

      Sil
  8. Uzun yillar sbirla calisirsa basarilabilir...
    Azmin elinden ne kurtulmus ki?..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun yıllar mı? Profesör Schley videoyu izledikten sonra attığı mailde diyor ki 'Sanki senelerdir tohumlama yapıyormuş gibi sperm alıyorsun, ancak bu kadar temiz çalışılabilir.'
      Başkalarının senelere sığdıramadığını biz aylara sığdıracağız. Ekip hazır, Türkiyedede bayilik usulü çalışmalara başlandı. 2015 arıcılıkta yeni bir milad olacak Türkiye'de.

      Sil
  9. Kardesim seninle gurur duyuyorum, akil yasta degil bastadir demisler sende benim ve bu ise gönül vermis birsürü insanin önünü görmesine yardimci olacak calismalar yapiyorsun.
    Senin verdigin ana sayesinde bende harika arilara sahip oldum ve gelecek yil umarim daha fazla ana üreterek daha fazla insanada yardimci olacaksin.
    Senin hedeflerinde bizlere düsen sana destek vermek. Ben tüm destegimle yanindayim dostum.
    Her zaman hedeflerin kadar büyük olabilirsin hedefleri kücük olanlarin zaten ufkuda kücüktür.
    TÜM HEDEFLERINDE YANINDAYIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz Abi arılar vesilesiyle tanıştığım, kısa zamanda cok güzel bir dostluk kurduğum SAĞLAM İNSANlardan biri de sensin. Cok teşekkür ederim.
      Saygılar

      Sil
  10. Kardes hayirli olsun, Rabbim yuzunu kara cikartmasin.. Sormasi ayip ne olacak bu damizliklarin adet fiyati ogrenebilir miyiz? benim kendi blogumada yazabilirsin cevabi genelde paylasmak istemezsen. tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Âmin, Allah razı olsun. Sorması niye ayıp olsun:) öncelikle bilinmesi gereken şu Saf ve Damızlık farklıdır. Damızlık ana Lisanslı anadır ve bildigim benim gönderdiğim hariç Türkiye'de kimsenin elinde yok. Eğer Damızlıktan kasdın Türkiyedeki Ana üreticilerinin ellerindeki Saf Analarsa bu sene 300TLye sattım. Seneye daha fazla kişiye ulaşmak için 200-250TL gibi bir fiyat düşünüyorum. Bunun yanında Suni Tohumlamada piyasaya sürülecek, ama nerede, nasıl, arısıyla mı satsak, fiyatı ne olacak daha belli değil. Aynı zamanda Almanya'da çiftleşmiş hakiki yani Safdan değil Lisanslı Anadan üretilmiş F1lerde olacak programımızda. Sonbaharda her şey netkeşecek inşallah.
      Selamlar

      Sil