8 Ağustos 2014 Cuma

Saf anaarı kabul ettirme


Merhaba,
Satışa sunduğumuz Saf Karniyol Anaarılar adreslerine ulaştılar. Geriye 6 Ana kaldı onlarda inşallah yerlerine varacaklar. Saf Ana garantili şekilde nasıl kabul ettirilir? 

O kadar para vermişiz, yada bir arıcı dostumuz hediye etmiş, anayı riske etmeden en garantili yöntem nedir? Kunstschwarm yani Suni oğul başka bir deyimle silkeleme oğul. 

Bu yöntemle anaarı kabulü %99 civarındadır. Bir değişik versiyonu daha var ki onda %100dür. Gelecek sene onuda bir video ile paylaşırım inşallah. 
Kullanacağınız Kutu yada Ruşetin havalandırması çok iyi olmalı. Mümkünse taban tamamen açık olursa daha iyi olur. Yanılmıyorsam toplam 4 yada 5 kovandan arı silkeledim, maske ve körük kullanmadım. Selekte çalışmalarında Arıların sakinliği maske giymemekle değil, körük kullanmamakla ölçülür.

Bu sene arıları tek katlı kışlatmak istediğimden dolayı (en azından bölmeleri), arka sırada olan kovanlardan aldım arıları. Bu nedenle hem kovanları biraz rahatlatmak hem izine gideceğimden dolayı arı nüfusunu biraz düşürmek için arka sıradaki kovanlardan arı silkeledim.

 Bu hesapta olmayan izin işi nereden çıktı?:) Bu sene arılardan dolayı aileme fazla vakit ayıramadım, arı ile yattım arı ile kalktım. Son zamanlarda sadece arı ile değil birde arıcılarla uğraşmak zorunda kalınca kendimde biraz yıprandığımı farkettim. Ailece güzel bir tatili hakettik.
Benim yanımda olan yada olmayan, anlaştığım yada anlaşamadığım, arılar yüzünden tartıştığım, istisnasız herkese hakkımı helal ettim! Kısmetse bir kaç güne yola çıkacağız.
Herkezden kendim ve ailem adına dua istirham ediyorum.
Allah'a emanet olun



12 yorum:

  1. Hayirli yolculuklar simdiden dostum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen gittin geldin sıra bizde. Gerçi benimki izin sayılmaz, cocukları denize bırakıp 1 hafta Türkiye'de arı pesinde koşacağım;)
      Selamlar

      Sil
  2. Kazasiz belasiz ulasmayi nasip etsin Rabbim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Kemal kardeşim, seneye biraz daha erken haberleşelim, bir faydamız olsun:)
      Selamlar

      Sil
  3. allah yolunu acık etsin arkadaşım. benim arıları böyle maskesiz silkelicen her çerçevede 10 tane sokar:)) balkonda ufaklıkta cok iyi yaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim dostum, bunlar damızlık anadan üretilenler saf anadan değil. Bırakta biraz farkı olsun. Seneye nasibi olan herkez bu arılara sahip olacak. Benim kızı tutamıyorum, kovan açtım mı şak yanımda:)
      Süper Kupa maçında görüşürüz inşallah, Manisadaymış. Ha İzmir ha Manisa, bize her yer Kadıköy;)

      Sil
  4. Bu silkeleme oğulu iki gün serin yerde muhafaza ederken besleme yapmıyor musun ? Gerekmiyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir parça kekle beslemek iyi olur. Ben körükte kullanmadım, körük kullansaydım arı midesini balla doldururdu iyi olurdu ama böyle yapmamın sebebi arıların arınması için bir nevi oruç tutturmaktı. Kursaklarındaki balı bitirmeliler ki eğer bir hastalık varsa kısa yoldan tedavi edilmiş oluyor;)

      Sil
  5. Gökhan im iyi yolculuklar umarim harika bir tatil gecirirsin...

    Bu videoyu izleyipte sana gipta etmeyenin olacagini sanmiyorum, o nasil bir ari silkeleme körüksüz ve maskesiz harika harika...

    Kendine ve ailene iyi bak tekrar iyi tatiller...

    YanıtlaSil
  6. Gökhan bey merhaba!
    Tabii arı bizim aşkımız sevdamız ama ailemiz çocuklarımız herşeyden önce gelir.İyi tatiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özcan Abi hic sorma, tatile çıktım hala arı peşinde koşuyorum. Paketler karışmış, tohumlama bir yere F1 bir yere gitmiş. Daha tohumlama yapmaya gideceğim, bize tatil yok anlaşılan. Seneye kadroyu güçlendirip daha farklı yapmam gerekecek.
      Ya nasip diyelim:)

      Sil