7 Şubat 2016 Pazar

Türkiye Ziyaretimiz

Merhaba,
Yazmayalı uzun zaman oldu...
Bir türlü vakit bulamadım. Bir dünya arıcılık malzemesi lazım, hesap-kitap derken uykuyu kaçırdık, bari bir şeyler paylaşalım:)
Her sene düzenlenen Arıcılık fuarını ziyaret etmek üzere gene Türkiye'deydik.
Öncelikle bana ulaşmaya çalışan dostlarıma teşekkür ediyorum. Herkesle görüşme imkanım olmadı. Bir ara telefonun ekranı tamamen kilitlendi. Görüşemediğim arkadaşlardan özür diliyorum. Bir sonraki sene belki bir standda biz açarız, nasip...

Yolculuğumda yalnız değildim 
Ben nerede Betül orada diye boşuna demiyorum, ama fuar günü kendisini ektim:)
Bu benim köyüm, uçak tam bizim köyden geçiyor. Resimde bizim ev bile görünüyor 

Çarşamba akşam saati İstanbul'a geldik
Uçaktan manzara harikaydı


Cuma günü kızımla gezdik
Önce Halid bin Zeyd (Radiyallahu anh) kabrini ziyaret ettik


Soğukta dondurma bile yedik, anne yok nasıl olsa

Ertesi gün Saim Ahmet Gürel ve Erkan Kaya ile fuar alanına gittim. Daha kapıda onları kaybettim, içeri girebilmem yarım saati geçti.
Sinop'tan Hakan Yenice, Gümüşhaneli Bünyamin Tozlu, Hüseyin abimin ikizi Ali Çelebi:) Eskişehir'den Hüseyin Diner, Kocaeli'den Cengiz Eski... Çok uzun süre görüşemesekte, muhabbetten dolayı bir sıcaklık vardı 

Efraim Korkut Hocamla yüz yüze tanışma fırsatımız oldu. Kendisinden istifade edelim istiyordum, birde baktım Arıcı dostlar koluma girmişler başka taraftayım:)
Karaman'dan Hasip Turan Hocamla tanıştık, ayaküstü memleket meselelerini tartıştık:)
Fuardan fazla bahsetmeyeceğim, zira geçtigimiz sene Feshanede düzenlenen fuardan eser yoktu. Alacaklarımı bile alamadan ayrıldım. Tek ziyaret ettiğim stand Hüseyin Diner abinin standıydı. İnşallah başarılı olurlar, Allah yollarını açık etsin.
Ürünleri denedik,sanki kovan kapağı açılmış gibi kovan içerisindeki bütün kokuları alıyorsunuz. Propolis bol kullanılmış

Fuar çıkışı Saim abi, Erkan abi, kardesim ve bize son anda katılan Metin Adiloğlu ve babası Raşit abi ile Eyüp'te karnımızı doyurup sohbet ettik. Telefon ve mesajlar akşamda devam etti
Güzel bir akşamdı :)
Ertesi gün Saim abiyi ziyarete Beykoz'a gittik, tabiki Betül'le :)
Önce kahvaltı yapıldı
Tabiki balı Saim Abi getirdi, kaşık kaşık yendi

Saim abinin arılığı çok düzenli

Betül'de hayatından memnun

Deniz kenarında yemeğimizi yedikten sonra yola çıktık. Saim abiye her şey için çok teşekkür ederiz

Pazartesi günü Erkan abi ile Yusuf Şimşak Beyi işyerinde ziyaret ettik, samimi insan kendini belli ediyor zaten. Karnımızı doyurdu, balımızı verdi, biraz fikir alış-verişi derken akşamı ettik. Sohbet güzel olunca vakit çabuk geçiyor. Kendisine buradan da teşekkürlerimi sunuyorum.

Ve dönüş yolculuğundan kareler 



Türkiye'den misafirlerim vardı, Onlarlada bir Frankfurt yaptık. 
Erhan ve Sevcan Ergürhan çifti, ve tabiki Betül :)
Eiserne Steg denilen köprüden Main nehri
Bu köprüde her yer kilit dolu, evlenen çiftler buraya gelip köprüye kilit takıyorlar
Akşam köprü 
Çok soğuktu, ama manzara güzeldi 
 
Saat 3:30 olmuş...

22 yorum:

  1. Gokhan bey biz de memnun olduk sizinle tanistigimiza.kardesine selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleyküm selam.
      Bu sene veya 2017de Sinop'a uğrama planım var. İnşallah sizide ziyaret edeceğim.
      Selamlar

      Sil
    2. İnsallah kardesim.sizi agirlamaktan onur duyariz.

      Sil
  2. slmlar efrahim hocamızla dostluk herkese nasip olması bi ayrıcalıktır. tüm herkesle görüşememeniz sizin güzelliginizden dir teşekkürler slmlar

    YanıtlaSil
  3. Bu yıl yüz yüze tanismak nasip olmadi insallah başka bir fuarda veya başka bir mekanda . şu köprüdeki kilit işi yasaklanacakti güya haberlere cikmisti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasaklansa iyi olur, köprü çökecek:)
      Dikkat ettim, kilitlerin bir çoğunda Türk isimleri yazıyor.
      İnşallah tanışırız:)
      Selamlar

      Sil
  4. A. Gökhan Dellal kardeşim.fuara cumartesi 12 civarında gedim.eşim ve çocuklarımla birlikte.fakat alan okadar dardıki kalabalıktan dolayı eşime yol açmaktan tanıdık yüzleri seçmeye fırsatım olmadı.bir tur ailemle güç bela tur attık çıktım sayılır.bir an evvel şu alandan çıksak diye baktım.tanışmak istediğim yüzlerden belkide yanyana geçtiklerim bile olmuştur.kendi telaşımdan birkaç yüz dışında görüşmem olmadı.seninlede tanışmak çok isterdim kismet değilmiş.nasib. allaha emanet olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı saatlerde oradaymışız. Benimde yüz yüze görüşmek istediğim bir çok arkadaş vardı, nasip değilmiş. Bir sonraki fuarda ciddi ciddi bir stand açmak iyi olacak.
      Sende Allah'a emanet ol kardeşim

      Sil
  5. Almanya uçağı Uşak üstünde geçiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ege'yi komple turlayıp Muğla'dan çıkış yapıyor

      Sil
  6. Gökhan bey merhaba. Paylaşım çok güzel olmuş.Beklemek epey zordu. Abim sizi takip etmek çok büyük zevk .. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  7. Gokan kardes insallah bizde seneye tanisiriz allah basarilarinin daim eylesin hep aranan insan ol

    YanıtlaSil
  8. SLM....

    Gökhan Bey.

    Fuar kötü yerde olsa da dostlar ile buluşmak güzeldi.Fuar alanı o kadar iyidiki , yan yanyana gelmişisiz ama birbirimizi görmemişiz::))

    Bana geldiğiniz gün keşke daha erken gelebilseydiniz de , daha uzun sohbet edebilseydik.Arı üzerine saatlar konuşsak yetmez.Sorun ve yapılacaklar listesi çok uzun.

    İnşallah gelecek sefere geldiğinde bunu tam güne yayarız.Belli mi olur bakarsın arılığa bile gideriz...

    SLM ve Muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Konuşacak çok şey vardı, bırakın tüm günü, arıcılık hakkında aylarca konuşsak yetmez. Arıcılarla sohbet tatlı oluyor:)
      İnşallah bir dahaki sefere Arılığıda ziyaret ederiz.
      Selamlar Saygılar

      Sil
  9. kamil erdoğan11 Şubat 2016 13:33

    selamün aleyküm
    Gökhan bey,Ankara'da 4 yıldır arıcılık yapmaya çalışıyorum.Sanalda Karniyol videolarını izleyerek sevdim bu işi.Ne yazık ki Karniyol diye almış olduğum arı kolonileri ve anaları (İzmir-Gebze-Mersin-Ankara)hep 'çakma' çıktı.Bu yüzden ben de etrafımdaki köyler veya arıcılardan kolonilerimi oluşturdum.Bu seferde Anadolu ırkı olmasına rağmen 50-60 kovanın verim ve oğul yönünden farklı davranışları ortaya çıktı.Nihayet sizin paylaşımlarınızı izledikten sonra Karniyol ana ve arı konusunda doğru adresi bulduğuma kani oldum.Bulunduğum yer Ankara-Çamlıdere-Dörtkonak köyü.2007 'den beri Tarım Bakanlığı tarafından oluşturulmuş 'Organik' bölge.Kış'ı soğuk Nisan 15'e kadar gece-gündüz farkı fazla, bal akımının Haziran 10-15'de başlayıp Temmuz 20'lerde bittiği bir bölge.Bu sene performansını deneyebileceğim 2015 Karniyol F1 ana satabilirmisiniz?Başarılı olursam Damızlık ana isteyeceğim.Allah yaptığımız işleri kolay ve başarılı kılsın.Herkese helal kazanç nasip etsin. Amin.
    Kamil Erdoğan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam,
      Bulunduğunuz bölgenin iklimi buralara benziyor. Normal şartlarda bahar gelişimi iyi olan arı ile başarılı olmalısınız, tabiki sizin uygulamalarınızda bu başarıya etki edecektir.
      Bala çalışacak olan koloniler 1 sene önceden hazırlanmalı, yurdum insanı maalesef çoğu şeyde yanılgı içerisinde. F1 satışım bu yıl sadece üyesi bulunduğum Arıcılar Birliği üyelerine. Ana üretiminde boşa çıkacak olan anaları hediye edeceğim kişiler daha önceden yazdılar, geç kaldınız. Ayrıca tek bir ana ile, bir ırk yada hat hakkında karar vermeniz doğru olmayacaktır. Sadece ırktan veya hattan değil, ana arının üretim, çiftleşme kaliteside sonuca etki eder. Bir üreticinin anaları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor iseniz, aynı hattan en az 6-7 anayı aynı koşullarda test etmeniz gerekir.
      Hepimize hayırlı sezonlar :)

      Sil
    2. Kamil Erdoğan11 Şubat 2016 14:47

      selamün aleyküm
      Gökhan bey,eğer 15-20 adet 2015 F1 ana edinebilirsem anaları 4 çıta kabul ettirip takviye ile sezona yetiştirebilirim diye düşünmüştüm. O yüzden 2015 F1 dedim.Allahın izniyle sizden olmasada Türkiye'ye gönderdiğiniz analardan alırsam kalitede fark çok olurmu? İşlerinizde başarılar dilerim.

      Sil
    3. Bir hat hakkında bilgi edinmek icin o arıyı 1 sezon boyunca kullanmanız gerekir. Sezon ne zaman başlar? Son bal hasadından hemen sonra.
      Diyelim ki arıları aldınız, güzel bal yaptılar. Peki ya sizin orada kışlayamıyorsa?
      Türkiye üretimi ile benim ürettiğim arasında farklılık elbette olacaktır. Öncelikle kullanılan damızlıklar farklı. Ben F1ide, saf analarıda aynı damızlıktan üretiyorum. Kullandığım damızlıklar testlere tabi tutulup, bunları başarı ile gecmiş olup, damızlık üretimi icin tescilli analardır.
      Selamlar

      Sil
  10. Abdullah Gökhan Dellal kardeşim.
    Blogara bakmaya pek fırsat bulamadığım için yazını yeni fark ettim. Fuar dolayısıyla gelmene ve özellikle Pazar gününü bizlere ayırmadan dolayı ben çok teşekkür ederim.
    Herşey gönlünce olsun. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil