Mart ayının son günleri 14 derece civarı olunca doğadaki çiçekler atağa geçti
Arılar hava şartlarının müsade ettiği kadar polen taşıdılar
Erik ve şeftaliden fazla faydalanamadılar
Çünkü çok rüzgar vardı, birde yağmur eklenince söğütten bu yıl hiç faydalanamadılar.
Şeftali
Çiftleşme kutularına besleme Betül tarafından yapıldı
Nisan ayı güzel başladı
Rengarenk çiçekler
Hemen hemen her yerden arı vızıltısı gelmeye başladı
Erkeklerin güzel beslenmesi için sadece polen ve balla yapılan kek arılar tarafından yavaş yavaş tüketiliyor
F1 ana arı, isterdim ki bala çalışsın, havalar kötü gitti, mecbur ana üretimi için koloniler birleştirilecek
Havaların ısınması ile yavru alanları genişlemeye başladı
Artık hızla arı popülasyonu artacak
İlk yavrular çıktılar
Doğanın hızına yetişmeleri mümkün değil gibi düşünüyordum. Bu sene çift katlı kışlamak avantajlı idi. Koloniler daha çabuk geliştiler. 2. Katın ortasına ham petek girildi
Kiraz ufaktan açmaya başladı, ızgara üzeri ballığı 10 ham petek ile verdim
izole sorumluluğu nedeniyle, izole bölgeye götüreceğim koloniler çıktı. Dolayısı ile bu sene bala çalışacak kolonim az, birde buna geç gelen bahar dolayısı ile gelişmeye çalışan arıları eklersek, 2016 ortalama bal veriminin ne kadar olacağını merakla beklemekteyim.
Levent Keskin 73 numara suni tohumlama
Bir diğer Ada safını ise Mehmet Kargı gelip aldı. Gelmişken 15 adet ana memesinide teslim ettik
Blog yayınına belli aralıklarla devam edeceğim, YouTube videolarına ağırlık vermeye çalışacağım.
Sayın Gökhan Bey
YanıtlaSilSelamün aleyküm
Bahar geldi, işler hızlandı.
Mevlam kolaylıklar versin.
İzole bölge çalışmalarınızda paylaşım yaparsanız sevinirim.
Bütün fotograflar çok güzel, son fotograf bir başka güzel...
Selam, saygı ve muhabbetle...
Selamün aleyküm kardeşim fotoğraflar çok güzel ama biz burda daha ilerdeyiz sanki ben üçüncü katı koymaya başladim müthiş polen geliyor ortalama ikiser çerçeve erkek var bir çoğuda çıkı dört gözle senden gelecek haberleri bekliyoruz :)
YanıtlaSilGökhan bey merhaba. Biz Kadirli de 2. Katı daha koyamadik. Resimler çok güzel. Saglicakla kalin
YanıtlaSilPolen ve bal karışımından yaptığınız keki arılar fermente etmeden direk mi tüketiyorlar? Yoksa fermentasyonu için peteklere depoluyorlar mı?
YanıtlaSilFermente etmeleri mümkün değil, çünkü bu keki almaları çok zor, kıvamı bilinen kekler gibi değil. 500gram keki 10 günde tüketebiliyorlar. Bu kek sadece erkek larvaların beslenmesi için.
SilBence Enerjinizi yanlış şeylere harcıyorsunuz. Önce arınızı alın, kapak açın, işi pratiğe dökün. Belkide arılarla tanıştıktan sonra size göre olmadığına karar vereceksiniz.
TAB Başkanımız sayın Bahri Yılmaz i kaybettik.Allah rahmet eylesin.Tüm arıcı arkadaşlarin başı sağolsun.
YanıtlaSil