Paylaşımıma başlamadan önce rahatsız olduğumu duyup beni arayan, mesaj yazan, bana ulaşma fırsatı olmayıp gıyabımda dua eden herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlerin vermiş olduğu destek ve moral sayesinde çabucak toparlandık, işimize kaldığımız yerden devam ettik.
Gene yayınımın başında belirtmek istiyorum, 2017 için damızlık siparişlerini almaya başladım. Kontenjanım sınırlı idi ve çok çabuk doldu. Daha bloğumda yazmadan kontenjanımın dolması, hem blog takipçilerime hemde geçtiğimiz yıllarda benden ana arı alanlara haksızlık oldu düşüncesi ile, yeni kontenjan açtım. Hem yapmam gereken yatırımları yapıp ulaşım sorununu aşmamdan dolayı, hem de kamburumdan kurtulmam hasebiyle fiyatları istediğim seviyeye olmasa da, biraz daha makul seviyeye indirebildim.
2017 suni tohumlama ana arı bedeli 90€ olup, 2-3 çıta arısı ile 150€dur.
Teslimatlar 10 Mayıstan itibaren başlayacaktır.
Sipariş için mail atmanız gerekmektedir.
adellal2010@gmail.com
2016 Ana arıların çoğu teslim edildi
A izolede çiftleşen anaların hepsi yerlerine ulaştı. En geç teslim edilen 72 saatte teslim edildi. 12 saatte teslim alan bile vardı.
Arıcılığa merak sarıp, bizi bulanlardan biriside Duisburgdan Şener Abi. Hayatında ilk defa çerçeve çekti, arıları çok sevdi. Bende sevenleri ayırmadım, yeni ve hevesli bir arıcıya ilk arılarını hediye ettim. Allah mesud etsin:)
Gene geldik bir sezonun sonuna...
Bu uygulamanın bala hiç bir zararı yoktur. Bizler yavrulanmamış peteklerden bal aldığımız için işimiz daha da kolay. Sır ile bal arasında hava boşluğu oluyor, ve sıcakla beraber sır eriyerek (hatta patlayarak) gözler açılıyor. Hiç bal kaybı olmuyor.
Arıcılıkta sezon bal hasadı ile biter ve hemen ardından varoa mücadelesi ile yeni sezon başlar. İyi-kötü bir sezonu daha geride bıraktık.
Talha az da olsa işin ucundan tuttu

Sağım görevi Betül'e aitti. İlk gün tam 4,5 saat boyunca makinanın başında sadece o çalıştı. Her zaman ki gibi en büyük yardımcım kızımdı
Bal verimi, yoğun yağmur sebebi ile diğer yıllara göre düşüktü. Arıcı için istenmeyen bir durum, fakat biz Damızlık üreticileri için bal verimini daha iyi görebilmek için bir fırsat.
Damızlık adayı kolonilerde dikkat ettiğimiz bazı noktalar: Kışlama özelliği, Bahar gelişimi, petek örme, koloni gücü, temizlik özelliği, sakinlik, petekte duruş, oğul eğilimi vs. Bütün bu özellikleri sistem hesap ederken, öncelikle bal verimine bakıyor, ve bal verimi diğer özellikleri az-çok etkiliyor. Balın az olduğu bu sezon, damızlık adayları içerisindeki en yüksek bal verimini %142 ile kendi arımdan aldım. Bakalım test için dışarıya verdiğim analar ne yapmışlar. Şubat sonunda belli olacak...
Şu sıralar en dikkat ettiğimiz konu varoa popülasyonu. Yağmur nedeniyle pudra şekeri yöntemini kullanmadım
Bazı koloniler %3,6ya ulaşmış, bunları ölçmeye devam etmeyip ilaçlayacağım. Boşa harcayacak vaktim yok
Diğer yandan suni tohumlamada kullandığım bazı erkeklerde şüpheye düşünce, birde kanat indekslerini ölçme işi aldım başıma, çok şükür 1,8in altına düşen yok
Kahle için tohumladığım anaların hepsi yavruya geçmiş, yavru alanından çok memnun
Bir ara fırsatım olursa 2016 için son bir kaç video çekmek istiyorum. YouTube kanalımdan takip edebilirsiniz. Bloğuma bir müddet ara vermem gerekiyor.
Dualarınızın devamını istirham ediyorum...