31 Mayıs 2014 Cumartesi

Damızlıktan üretilen F1 Anaarılar

Merhaba,
Almış olduğum Damızlık Ana ile işim bitti:)


Yeteri kadar F1 ürettim çok şükür. 
Bu Analardan memnun kalacağıma inanıyorum.


29 Haziran'da yeni 2 Damızlık daha gelecek inşallah. Birazda başka arıcılar faydalansın diyerek Anaarıyı bir baska üreticiye sattım.


Haziran sonunda Dr. Schley ve Anaarı Üreticisi Berninger ve Kahle ile bir calışma yapacağız. Kahlenin ürettiği Anaarı geçen yıl %138 ile Almanya 2.si oldu. 

Bu arada Herr Reich'ın saf arılarından ürettiğim Analarda çıkmaya başladılar.
İşaretledikten sonra kafeste geri veriyorum Kovanlarına.
Herr Reich'ın arıları benim bölgemde çok rağbet görüyor. 
50li numaraları onun arılara ayırdım:)
Gelecek yıl suni tohumlamada lazım olacaklar. 
500lük kovandan son bir Larva transferi daha yapmak için kovanı Talha'ya açtırdım.
Kendisi geçen yıl çok meraklıydı, tâ ki ne idiğü belli olmayan arı alıpta cocuğa 'Al bu senin arın, Buckfast, içinde Türk arısıda var, tam senlik' diyene kadar:) Arı maalesef biraz(!) agresifti. Kaç aydır arılara yaklaşmayan çocuk Körüğü bile arkaya fırlattı:))) Seneye 500lük Ana sipariş verildi, yeter ki Talha'nın yüzü hep böyle gülsün!


14 yorum:

  1. Sevgili Gökhan arilar bize güzel dostluklar ve güzel arkadasliklar kazandiriyorlar. Masallah bu sene damizlik konusunda iyi yol katettigini düsünüyorum. Yüzümüzün hep gülmesi dilegi ile insallah geliriz ziyarete..

    YanıtlaSil
  2. Evet Zülfü kardeşimde değinmiş arıcılığın en güzel yanı bu. Böyle güzel dostluklar kurulabiliyor. Ancak erkek toplama yönteminizi beğenmedim:)) adamlar uçuştan dönüyor yorgun ve aç karnına :(( yerinizde olsam duvar çıtasında bal yiyenleri tercih ederdim..Neden derseniz son saatlerinde karnı tok olanları almış olurdunuz. Bir empati yapın :)) Ancak adım adım doğru yolda olduğunuzu hissediyorum. Sağlıcakla kal abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhteşem Abi yazdığın her seye katılıyorum:) Uçuşdan dönenleri toplamadık, kapağı açıp uçuşa geçenleri, artı daha sonra en dış çerçevedekileri topladık. Ama bu iş olacak;) Az kaldı:)
      Selamlar

      Sil
  3. Selam.F1 ana arılarınız hayırlı olsun çok güzel görünüyor lar.Arıcının gözünde ana arıların görüntüsünden güzel birşey olmasa gerek.Sağlıcakla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Eyüp kardeşim, hayırlı sezonlar.
      Selamlar

      Sil
  4. Merhaba kardeşim, erkek toplama aslında kovan önüne ana ızgarası koyarak erkeklerin giriş çıkışı esnasında olur doğrusu budur sanırım sizde doğrusunu yaptınız ama önce damızlık erkek kolonileri seçilir bahardan erkek yumurtası atması için bir takım işlemler yapılır tabiki bu sene hazırlıksız olduğunu ben biliyorum eğer zamansız tohumlama yapacaksan yastık çerçeveden erkek toplayabilirsin tabiki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Arif Abi, bunlar antreman amaçlı yapılan çalısmalar. Damızlık Kraliçeden 15 tane F1 üretildi. Bu F1lere çerçevenin ufak bir bölümüne erkek yumurtası artırıldı. Hepsi bir kovanda toplandı. Yakında çıkacaklar. Istiyoruz ki dört dörtlük olsun. Yoksa bir anadan ana üret, bir anadan erkek al tohumlama yap. O şekilde gene saf oluyor ama usulüne uygun yapılmış olmuyor. Bunu söylediğim sekilde yapan çok az üretici var. Anaarı üretimi için Würzburgtan Larva transferi yapılacak. Bu işlere ben bakmıyorum ama;) Her şey kontrolüm altında, rahat ol:)))
      Selamlar

      Sil
  5. Abi selamlar;

    Sizin için güzel bir gün olmuş. Bazı deneyimleri kazanmak zaman gerektiriyor siz de o zamanı iyi kullanıyorsunuz.

    Hayırlı günler dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatih Abi,
      Evet güzel bir gündü, muhabbet iyiydi:) insanın yanında böyle arkadaşlar olunca her şey daha seri bir şekilde yapılıyor.
      Hayırlı Günler

      Sil
  6. Değerli kardeşim Gökhan, benim için çok güzel bir gün olduğunu söyleyebilirim,arıcı dostlarımın beni sevip sayarak ziyaret etmeleri
    ve zevkli sohbetlerimiz ayrıca muhteşemdi, her zaman yine beklerim.
    Ana arıların hayırlı olsun,hepside maşallah çok güzeller.
    Oğlun Talha`yı şimdiden arıcı yapmışsın, maşallah devamı gelir inşallah.

    Çalışmalarında başarılar dilerim,
    Selamlar saygılar.


    YanıtlaSil
  7. Sayın Gökhan Bey
    Selamün aleyküm
    Güzel bir antreman çalışması yapmışınız. İnanıyorum ki çok muhabbetli geçmiştir.
    F1ana arılar çok güzel görünüyor. İnşallah istediğiniz kaliteyi yakalarsınız.
    Özellikle altıncı fotograf bana göre her şeyi özetliyor.

    Ayrıca son iki fotografta en güzel mutluluk kaynağı. Değer mi? Ziyadesi ile...
    Allah (CC) tebessümünüzü eksik etmesin...
    Selam, saygı ve muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam Muhittin Hocam, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun. Kusura bakmayın ilk yorumunuzu yanlışlıkla sildim, cok fazla mail geliyor, sizinki de arada güme gitti. Hakkınızı helal edin.
      Selam ve dua ile

      Sil