1 Ekim 2014 Çarşamba

Satan memnun alan daha memnun

Merhaba,
Artık yavaş yavaş arılarımıza 'Bahara görüşürüz' deme vakti yaklaştı. Geceleri 2 dereceye düşmeye başladı. Popülasyon hesabına göre en zayıf kovanımda 5250 arı, 3200 kapalı, 800de açık yavru var, onuda cok geç bölmüştüm. Bu da kışı çıkarmak için yeterli.


Yavru alanları küçülmeye başlamış

Geçenlerde çiftleşme uçuşundan dönen Carnica Skelenar

Bildiğiniz üzere benim uyguladığım koloni yönetimi farklı. Almanya'da bir cok arıcı bu yöntemi uyguluyor. Çünkü arıcılığı hobi amaçlı yapıyoruz ve hafta arası asıl işimizle uğraşıyoruz. Arıyı sıkıştırma, baharda teşvik beslemesi, yazın oğul kontrolü icin çerçeve çekme vs. yok bu sistemde. Kolay arıcılık veya Basit arıcılık! 1 kovana 365 günde harcanan vakit 6 saat hesap edilmiş. Charles Dadant'ın Lorenzo Langsroth'un ölçülerini örnek alarak ortaya çıkardığı Dadant ölçüsü kovanlarda kuluçkalık sıkıştırılarak çalışılıyor. Bu sistemi Türkiye'ye uyarlamışız. Almanya'da da Dadant kullananlar var. Onların aldıkları bal miktarı ile bizimki arasında bir fark yok. Fark nerede?İşçilikte, verilen emekte, arıya ayrılan vakitte. Genellikle 2 katlı kışlıyoruz. Arıları kışa hazırlarken 5-6 aylık stoklarını veriyorum, Şubat sonu hatta Mart'a kadar kovanlara bakmıyorum. (Yavrusuz dönemde yaptığım oksalik asit damlatması hariç)

Ama bu sistemde arı güçlü olmalı. Zayıf arı ile sonuç hüsran olabilir. Bu sistemi Türkiye'de deneyecek arkadaşlar çıkacaktır. Zamanında 'Altı açık taban olmaz, kovan üzeri naylonla kapatılmaz' diyenler bu işi yeni yeni çözmeye başladı. Biraz cesaret ve ıslah edilmiş arı. Bütün sır burada. Yeniliğe açık olan dostlarımdan bir taneside Okay Elegeçmez kardeşim. Saf Karniyol Anaarısını bu sene teslim alanlardan. Kendi F1lerini kendisi üretiyor artık. Var mı böyle bir mutluluk?

Okay'ın transferler




Bir diğer kişi ise Giresun'dan İzzet Akçay, kendisi hem Saf Ana hemde F1 aldı. F1ler hediyemizdir

F1lerden birini Balkona koymuş. Maskesiz ve körüksüz... Aslında kesinlikle tavsiye etmiyorum! Maske yakınlarda olmalı, körük ise mutlaka yakılmalı. 


Bizim ürettiğimiz Anaarılar neden bu kadar iyi? Çünkü Devlet garantili sistemle takip edebiliyorum, hangi ana hangi erkekle çiftleşirse değerleri ne olur? Nasıl bir Damızlık ortaya çıkar? En üst değer ne olur, en alt ne çıkabilir? Hepsi elimin altında. Daha önce Karniyol ile çalışmış arıcı dostlar arıyorlar, 'Efendim Karniyol kullandık, pek memnun kalmadık.'
Karniyol kullandığınıza emin misiniz? 
Size bir örnek vereyim:
Alman marka otomobiller üretilirken bazı parçalar yurtiçi için farklı yurtdışı için farklı kullanılır. Yurtdışına satılanlar daha uygun fiyata satılır. Bu araçları geri Almanya'ya getirip satanlar var. Ama pek kimse yüzüne bakmaz. Çünkü herkes bilir başka malzeme kullanıldığını. 

Onun için Orjinal olan hep ilk tercih olmalı. Karniyolda asıl kaynağından alınmalı. 

Kış ayları için mükemmel bir karışım, vücudun direncini artırır

1er tatlı kaşığı Zencefil, Zerdeçal, Karanfil, biraz polen ve 500g bal. Isteyen limonda dilimleyip buzdolabında 2 gün bekletebilir. Her sabah aç karnına büyükler 1 tatlı kaşığı, küçükler 1 çay kaşığı yemeli.
Ilık suya 1-2 tatlı kaşığı karıştırılıp çay gibide içilebilir;)

Selamlar

7 yorum:

  1. Gerçekten öyle kardeşim. Kendi adıma sana teşekkür ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek abi, görevimiz:) Elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.
      Selamlar Saygılar

      Sil
  2. Ben ve benim gibi dusunenler gun gune artiyor. Millet soyunu sopunu, genetik aktarimini irdeliyor artik. Okayin yuz ifadeside mutlu arici profili nasil olur onu gosteriyo(alintidir) :-) Saglicakla...



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Millet uyutulmuş diyerek milleti uyutmaya devam edenlerin uydurdukları masallara inananlar günden güne azalacak. Adamların yazdıklarını okuyorum inanır mısın hiç bir bilgileri yok. Arıcı olabilirler belki ama genetikten anlamadıkları kesin. Meydan boş sallamaya devam, ama bir yere kadar! Az kaldı, bir kaç seneye silinip gidecekler.

      Sil
  3. Türkiyede saf karniyol ana arı satan kim var acaba? Sizin kanalınızla

    YanıtlaSil
  4. Gerçek karniyol f1 ana nerden alabilirim.

    YanıtlaSil